Видове зимни шапки (за нея)

1. Класическа зимна 

Обикновено e вълнена, с подгънат долен ръб или без. Идва в най-различни десени и щампи. Но която и да изберете, имате гаранция за топлина през най-студените месеци.

2. Класическа зимна с пискюл 

Голям хит през последните няколко зимни сезона. Моделът е особено предпочитан от дамите. Пискюла може да е от естествени или изкуствени влакна, по-топчесто или по-пересто. Винаги е добър закачлив акцент.

3. Ушанка 

Или още „руска“ шапка. Масивна и дебела, но идеална за най-тежките зимни условия. Обикновено е добре подплатена от вътрешната страна и с непропусклива материя отвън, за да пази дори при обилен снеговалеж.

4. Барета

Напомняща  елегантността на френската дама. Не е прекалено покривна и имате възможност да покажете стилизираната си грива, без да я сплесквате като с класическия модел.

5. Клоше

Ретро шик като от 20-те години на миналия век. Винаги стилна добавка към зимната визия. Предпазва значително добре ушите от студ заради прихлупения си дизайн. Комбинирайте с изчистено зимно палто и ще бъдете неотразима и стилна!

6.Каскет

Отново с ретро привкус. Не го възприемайте като аксесоар само за по-въвзрастни мъже, младежите също могат да внесат доза стил в облеклото си с него. Идеален модел е и за дами с по-нестандартен вкус.

7. Лента за глава

Ако не ви се носи нищо тежко и обгръщащо цялата глава, това е за вас. Аксесеоар, който пази от студа премеъзналите ви уши. Разновидност са и наушниците във вид на големи слушалки с по две пухкави топчици отстрани.

8. Федора

Обикновено свързвана с лятото, този тип шапка вече има и варианти от по-плътен материал, което ги прави идеални за студените месеци. С една такава вие ще се чувствате едновременно елегантни и топли.

9. Шапка с козирка (бейзболна)

Ако обичате да спортувате дори през зимата, една такава би ви била много удобна. И тя като федората вече има плътни разновидности, създадени специално за зимата.

Изберете шапката, съответстваща на вашият стил и индивидуалност!